Veiligheid voor alles

Wij geven u graag enkele tips betreft de veiligheid tijdens het barbecueën. Gebruikt u een gastoestel door ons aangeleverd: Plaats de barbecue op een vlakke ondergrond en zorg dat spelende kinderen of huisdieren deze niet omver kunnen lopen. Pas op met licht ontvlambare kleding in de buurt van een barbecue. Dit toestel is niet geschikt voor echt grote stukken vlees, hiervoor dient u zelf een barbecue met deksel te hebben.

Voor veilig barbecueën met houtskool barbecue: Gebruik uitsluitend houtskool of briketten als brandstof. Briketten zijn veiliger omdat ze geen vonken veroorzaken. Gebruik bij het aanmaken aanmaakblokjes of speciale houtkrullen en nooit benzine, petroleum of spiritus. Blaas nooit in het vuur, gebruik een blaasbalg. Houd altijd een brandblusser, emmer water of zand bij de hand. Dek een nog brandende barbecue na gebruik af met zand. Ga er nooit mee lopen.

LET OP: plaats de barbecue altijd buiten het bereik van kinderen. Laat kinderen nooit alleen bij een brandende barbecue.

Want het is altijd weer om te BBQ-en!